Wanneer je niet veel ruimte hebt in je huis wil je misschien wel een aantal manieren leren om deze groter te laten lijken zodat je meer kunt met de omvang die je van nature hebt. We kunnen je hierin enkele tips geven.

Creëer een illusie

Je kunt met meubilair variëren waardoor je je woning groter kunt laten lijken. Denk hierbij voornamelijk aan transparante meubelen. Ze geven naast een stijlvolle eigenlijk ook een ‘luchtige’ look. Verder kun je ook variëren met vloerkleden. Zo kun je kiezen voor een groter tapijt, of diverse kleine aan elkaar vastknopen om je huis groter te laten lijken. Ook kun je een spiegel ophangen voor een groter effect. Deze trucs kun je ook voor elkaar krijgen met andere spullen, zo kun je bijvoorbeeld spullen zoals vazen of boeken in een kast zetten zodat je zowel opruimt als meer ruimte in de rest van je huis over laat. Ook daglicht kan een grotere, optische illusie weergeven, of je kunt verlichting op verschillende levels weergeven wanneer je bijvoorbeeld geen grote ramen hebt om daglicht binnen te vangen. Je kunt kiezen voor een wandlamp of een plafondlamp, maar ook een mooie lamp op de grond kan ervoor zorgen dat je huis groter lijkt.

Gebruik kleuren

Ook bepaalde kleuren kunnen je kamer groter laten lijken. Zo kun je vooral lichte kleuren gebruiken om meer uitstraling aan je huis te geven. Denk hierbij aan zachte kleuren zoals wit, beige en pastelkleuren. Deze reflecteren het licht en lijken een frisse uitstraling te geven waardoor de ruimtes optisch groter lijken. Denk ook aan koele kleuren, zoals mint of lichtgrijs. Zeker als je je kamer hoger wil laten lijken, is het verstandig om de muren en het plafond in dezelfde kleuren te schilderen. Felle kleuren of prints kun je beter vermijden, net als donkere kleuren, want deze laten je kamer weer kleiner lijken. Dit geldt ook voor warme tinten, hoewel ze aan de andere kant ook een gezellige sfeer mee geven.
Wanneer je meubilair wil aanschaffen kun je tegenwoordig op veel websites terecht. Met de lente voor de deur wordt het ook weer tijd om je tuin in te richten. Denk bijvoorbeeld aan tuinsets waarbij je een hele combinatie aan verschillende tuinmeubelen in één stijl kunt aanschaffen. En als je bijvoorbeeld alleen één soort tuinmeubel zou willen kopen kun je kijken op tuinbanken.