Inbrekers heb je overal. Ze hebben geen speciale keus. Zodra ze zien dat er een woning is waar ze gemakkelijk naar binnen kunnen, zullen ze dat ook doen. Inbrekers hebben natuurlijk ook voorkeuren. Zij letten op alle details van een woning voor ze bepalen of ze zullen inbreken of niet. Het is bekend dat dieven vooral in dure en grote woningen inbreken. Wil dat dan zeggen dat je niet luxueus moet leven en niet mag genieten van je geld? Om antwoord te vinden op de vraag, zullen we eerst kijken, hoe inbrekers hun “werkplek” uitzoeken.

Waarop letten dieven, bij het kiezen van een woning?

  • Waardevolle spullen in en rondom het huis

Inbrekers hebben door het raam iets gezien dat de moeite waard is om te stelen. In de meeste gevallen zijn inbrekers op zoek naar geld en andere waardevolle spullen. Als je jouw gordijnen overdag openlaat, sta je in wezen criminelen toe om een checklist van jouw waardevolle spullen te maken. Een snelle blik door het loungevenster zou kunnen onthullen:

Een iPad op de salontafel

Draadloos geluidssysteem

Gamesconsole aangesloten op de tv

De inbreker kan zijn drang niet beheersen en door het raam breken om de spullen in handen te krijgen. Jouw huis wordt een wenselijk doelwit als je openlijk reclame maakt van jouw waardevolle spullen.

  • De stevigheid van ramen en deuren

Gesloten ramen en gesloten deuren zijn niet voldoende om inbrekers buiten te houden. Inbrekers zijn goed in het openen van ramen en intrappen van holle deuren. De beste bescherming is om een massief houten deur of een metalen deur te hebben. Hoewel sloten niet veel afschrikkend werken voor inbrekers, kun je toch de slotenmaker vragen voor extra sloten aan de deuren en ramen.

  • De aanwezigheid van camera’s en andere beveiligingssystemen

Inbrekers letten ook of je camera’s hebt en andere beveiligingssystemen als alarm, en motionsensoren. Zelfs wanneer je honden hebt, zullen inbrekers langer na denken of ze bij jou moeten inbreken. Als een woning geen camera’s of alarm heeft, staat die in de top 3 van de lijst. Wanneer je een camera hebt zullen inbrekers niet gemakkelijk bij jouw komen, want ze willen geen bewijsmateriaal achterlaten. Als je nog geen camera en alarm hebt, wordt je geadviseerd om het zo snel al mogelijk te laten plaatsen.

Is luxueus leven tegenwoordig voor je straf?

Eindelijk antwoord op de vraag. Luxueus wonen en leven is niet voor je straf. Dankzij de technologie kun je jouw huis en andere eigendommen goed beveiligen. Wanneer je weet dat je dure spullen hebt is het aangeraden om kwalitatieve ramen en deuren te plaatsen. Beveilig alle in- en uitgangen. Maak het moeilijk voor inbrekers om toegang tot jouw eigendommen te krijgen. Zorg ook ervoor dat je camera’s en alarmen hebt, waarbij je jouw huis op je telefoon ook kunt bekijken. Er zijn ook alarmsystemen die je kunt koppelen aan je telefoon, het moment dat het alarm afgaat, gaat je telefoon rinkelen. Met de moderne ontwikkelen in beveiligingssystemen, kun je heel veel doen en het biedt ook optimale beveiliging. Het vermindert de kans op een inbraak bij jouw thuis.