Voordat we overgaan naar de woontrend op het gebied van materialen, nog even kort de kleuren die een belangrijke rol gaan spelen in de woontrend voor 2017. Van lichte poeder- en pasteltinten in 2016 staat het komende jaar in het teken van diepe, volwassen kleuren. Het mag allemaal veel expressiever dan voorgaande jaren, wijn rood en terracotta zijn kleuren die het heel goed gaan doen. De kleur die we voor 2017 echt niet over mogen slaan is groen, zowel in muren als in accessoires, maar daar komen we later op terug. De switch in kleur kunnen we dus gerust rigoureus noemen, maar welke materialen moeten we nou gebruiken in 2017?

Natuursteen

De materialen mogen ook een stuk ruwer dan in 2016. Waar marmer al gewaardeerd werd komen daar nu steeds meer natuurlijke materialen bij. Duurzaamheid is misschien wel key in dit verhaal, dat is namelijk een trend die zich ook buiten het interieur blijft ontwikkelen. Andere natuursteen soorten zullen jouw interieur een duurzame stoere look geven, en durf dan gerust naar gekleurde varianten te kijken.

Kurk

Het volgende materiaal dat het ontzettend goed doet is kurk. Ikea had deze trend al in een vroeg stadium gesignaleerd en hebben ondertussen een zeer uitgebreid assortiment in kurk. Het aanbod is uiteenlopend van kleinere accessoires tot aan lampen en zelfs een eettafel. Ook andere winkels zijn er ondertussen mee begonnen wat bevestigt dat kurk een hot item wordt in de woontrend voor 2017.

Planten

Groen, zoals gezegd de kleur die de boventoon zou moeten gaan voeren in jouw interieur. Niet alleen in verf op de muren, maar ook in accessoires en planten. In verschillende blogs kom je zelfs woorden tegen als “urban jungle”. Planten mogen veel nadrukkelijker aanwezig zijn dan voorheen, wees niet bescheiden en kijk bijvoorbeeld eens naar hangplanten.

Velours & fluweel

De laatste trend in materialen die benoemd moet worden heeft met stoffen te maken. Velours en fluweel zijn stoffen die je interieur een exclusievere look geven. De zachte, harige stoffen zijn mooi om naar te kijken en doen het ontzettend goed als stof op een bank of als gordijnen. Ze combineren heel goed met gebreide of gehaakte accessoires, denk daarbij aan kussens, plaids of vloerkleden.