Ten eerste zal een professionele interieurstylist moeten achterhalen wat iemand wil met zijn of haar huis. Moet er iets veranderen of gaat het alleen om de blik van een deskundige. Gaat het om een advies over een aantal meubels of gaat het om een compleet interieuradvies? In dit artikel kunt u lezen hoe u uw huis mooier kunt maken met behulp van een interieurstylist.

Houdt er rekening mee dat een nieuw interieur een drastische verandering kan zijn. Uw privé spullen zullen namelijk ook aan de verandering ondergaan waardoor u in eerste instantie mogelijk wat moet wennen aan de nieuwe situatie.

Persoonlijkheid interieur

Wanneer de stylist goed in kaart heeft gebracht wat de klant wilt zal hij met een voorstel komen waarin de mogelijkheden en ideeën staan. En belangrijk onderdeel van het voorstel is het beschikbare budget, de afmetingen van ruimtes, eisen en voorkeuren van de klant. Aan de hand van moodboards en collages zal de stylist een goed beeld kunnen schetsen hoe de toekomstige situatie eruit komt te zien.

Bij veel interieurs ontbreekt het aan sfeer. Dit kan door gebruik van verkeerde kleurcombinaties of geen samenhang tussen materiaal en meubels. Een stylist zal proberen om de persoonlijkheid van de klant mee te nemen in de sfeerbepaling van een moodboard. Vervolgens zal de stylist aan de hand van een aantal concepten schetsontwerpen maken. In deze fase krijgt de klant een beeld hoe de moodboads vertaald worden naar werkelijke interieurs.

De inrichting

In de fase van het ontwerpvoorstel gaat de stylist aan de slag een geeft een indruk van het totaal beeld. Hierbij zullen de afmetingen belangrijk. Of alles past in de ruimtes, worden de meubels behandeld of zijn ze aan vervanging toe? Er wordt rekening gehouden met de stoffering en materialen. Na de presentatie van de ideeën met behulp van een maquette, plattegrond, moodboard en collage is het de vraag of de klant er mee instemt. Wanneer dat het geval is zal de stylist beginnen met de uitvoering.

Eenmaal in de laatste fase aangebroken is de uitvoering daar. Aannemers, schilders, vloerleggers etc., komen allemaal langs. Een ding waar je altijd rekening mee moet houden is dat het langer kan duren dan gepland. Door eventuele tegenslagen of fouten van toeleveranciers. De stylist heeft zijn of haar werk gedaan wanneer de klant zich thuis voelt met het nieuwe interieur.