Verlichting is een belangrijk instrument om je interieur van sfeer te voorzien. Helemaal gedurende de donkere winterdagen, waar je in het donker van huis gaat en vaak ook weer in het donker thuis komt. Niets is lekkerder als je de lampen aan kunt zetten die jouw huis of appartement van warmte voorzien. Het kiezen van de juiste verlichting is echter niet makkelijk, gezien het aanbod immens is. Kies ik voor hangende lampen, of juist staande? Moeten ze groot zijn, of kies je liever voor meerdere kleintjes. Al deze overwegingen moet je nagaan aan de hand van de sfeer die je wilt creëren. Vervolgens is er ook nog de vraag van welk materiaal en welke kleur ze moeten hebben.

Het ‘ouderwetse’ peertje

Zoals je misschien al opgevallen is komt het stralende peertje weer helemaal terug. Waar tot een tijd geleden lampen nog netjes weggewerkt moesten worden achter mooie lampenkappen mag het nu weer volledig in het zicht. Er worden verschillende materialen gebruikt om het peertje in te verwerken. Zowel natuurlijke materialen als kunststof materialen. Ze hebben in combinatie met elkaar over het algemeen een stoere look die goed past bij een Scandinavisch of industrieel interieur. Echter werkt het ook goed om je strakke interieur te voorzien van een ‘knipoog’.

Verlichting in Beton

Beton wordt tegenwoordig veel gebruikt in verschillende soorten interieurs. Het is een materiaal dat voor verschillende looks kan zorgen. Ook in lampen is duidelijk zichtbaar dat je er alle kanten mee op kan. Van heel strak tot heel creatief, tegenwoordig wordt het in alle mogelijke manieren gebruikt. Kijk voor inspiratie eens op pinterest! 

Metaal

Messing en koper zijn ontzettend populair in het interieur. Deze materialen gaan ontzettend goed met zowel wit en grijstinten als pasteltinten. Vaak worden messing en koper in het interieur betrokken door middel van accessoires. Lampen zijn hier natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid voor. Ook in combinatie met de gloeilamp of het peertje.