Wil jij volledig tot rust komen na een drukke werkdag? Dan is een modern interieur ideaal voor jou. Dit omdat een modern interieur gebruik maakt van strakke kleuren en lijnen. Het wordt gekenmerkt door open ruimtes, inbouwkasten, gladde vloeren, neutrale kleuren en designmeubels. Door de rustige en eenvoudige vormgeving  komt er een ontspannen sfeer.

Indeling

Bij de indeling van jouw woonkamer is het belangrijk dat er ruimte en openheid wordt gecreëerd. De woonkamer moet bijvoorbeeld een ruimte zijn waar ook de eetkamer en keuken zich bevinden. Het is dus een geheel. Combineer dit met veel lichtinval door bijvoorbeeld grote ramen. Hierdoor komt er veel natuurlijk licht binnen en heb jij ook een mooi uitzicht op de tuin of stad. De vloer binnen kan ook doorlopen naar buiten, hierdoor wordt er eenheid gecreëerd en wordt er automatisch rust gecreëerd.

Raamdecoratie

Bij een modern interieur heb je veel keuze in verschillende raamdecoratie. Voor de warmte van het interieur kan je bijvoorbeeld voor gordijnen kiezen van katoen of linnen. Tevens kan je ook voor aluminium jaloezieën kiezen. Dit geeft een hedendaagse uitstraling met een industrieel tintje, maar hiermee kan je ook perfect het zicht op jouw tuin regelen.

Moderne raamdecoratie

Vloer

Bij een modern interieur heb je ook veel opties voor de vloerkeuze. Toch is het belangrijk dat het wel glad, tijdloos, ruimtelijk en neutraal is. Om de juiste openheid te creëren is het belangrijk dat de vloer volledig wordt doorgetrokken naar de keuken, gang en naar de eetkamer. Betonvloeren zijn tegenwoordig ook in, het lijkt dan of er hele grote tegels zijn gelegd. Tevens heeft dit een neutrale en robuuste uitstraling. Het populairst onder de moderne woningen zijn gietvloeren. Bij gietvloeren kan je volledig jouw eigen kleur kiezen, hierdoor kan alles naar jouw smaak. Een ander idee zijn keramische tegels of een parketvloer.

Moderne vloer beton

Muren

Ook de muren zijn uiterst belangrijk om de moderne look te creëren. Voor de muren kies je ook een neutrale kleur, meestal wit of grijs. Het is bijvoorbeeld dan wel leuk om een wand een andere kleur te geven voor het accent. Naast verven is onbehandeld beton ook helemaal in voor het plafond en de muren.

Moderne woning muur

Meubels en decoratie

Tot slot zijn de meubels en de decoratie nog aan de beurt. Voor jouw moderne woning kan je het beste designmeubels en designdecoratie kiezen. Let op, doe uiteraard niet teveel decoratie en als je voor decoratie kiest kies dan voor decoratie uit de volgende materialen: glas, hout of kunststof.

Inbouwkasten zijn een must have voor jouw moderne woning. Hierdoor heb jij net wat extra opbergruimte, terwijl het niet veel ruimte in beslag neemt. Ook is het belangrijk dat de kast van wand tot wand loopt en niet onderbroken wordt. Zo behoud je het strakke design van een modern interieur.

De meubels dienen perfect op maat te zijn om het strakke design te behouden. Kies daarom voor design meubels of meubels die op maat gemaakt zijn. Let wel op hier kan een aardig prijskaartje aan zitten. Echter zijn er ook woonwinkels die designmeubels verkopen voor een redelijke prijs.

Modern Interieur