Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat mensen hun ‘eigen’ interieur willen creëren. Niet precies dat kastje of die lamp van de IKEA die de buren ook al hebben, maar juist iets unieks! Hoe kan je dat nou beter voor elkaar krijgen dan te zorgen dat hetgeen dat jij mooi vind niet te koop is in de winkel? Ja leuk, maar hoe kom ik er dan aan hoor ik je denken! Dat is precies waar dit artikel over gaat: interieur knutselen. Er zijn namelijk ontelbare mogelijkheden om door middel van een beetje creativiteit  je eigen meubels of accessoires in elkaar te knutselen. Zo hoef je nooit meer bang te zijn dat je op een house warming komt waar precies dezelfde attributen staan als bij je zelf thuis.

Out of the box

Het meest belangrijke is dat je out of the box durft te denken. Veel mensen zullen zichzelf niet als creatief omschrijven en denken daarom dat het niet voor hen is weggelegd. Natuurlijk helpt het als je ontzettend creatief bent, echter is het zo dat ook mensen die vanuit zichzelf niet heel creatief zijn goed in staat kunnen zijn om te kunnen interieur knutselen. Geef oud hout, potjes, flessen en kleerhangers een tweede leven door ze opnieuw te gebruiken. Maak bijvoorbeeld van oud tuinhout nieuwe fotolijstjes en gebruik kleerhangers om hangplanten aan te bevestigen. Op Pinterest kan je ontzettend veel inspiratie op doen op het gebied van DIY (Do it yourself). Er staat veel inspiratie voor beginnende klussers, maar ook voor mensen die al een stap verder zijn en bijvoorbeeld eigen meubels willen maken.

Pallets

Een veel gebruikt item om te recyclen en om te toveren naar een mooi accessoire in het interieur zijn pallets. Je kan van een pallet bijvoorbeeld een drankenkast maken, het gebruiken voor het maken van een kruidentuintje of zomaar als decoratie aan de muur zoals in onderstaande afbeeldingen.

Decoratie pallet

Decoratie pallet

Kruiden pallet

Kruiden pallet

Het belangrijkste is dat je materialen gebruikt die je een ander doel geeft. Dit geeft een heel speels effect aan je interieur. Je kan er niks aan fout doen zolang je het bij je eigen stijl houdt. Ander bijkomend voordeel is dat je een uniek interieur creëert.