De plant is een het belangrijkste meubelstuk in de hedendaagse interieur. In kader van de Dutch Design Week zeggen ontwerpers dat de plant hot is.

Vele mensen worden vrolijker van een mooie plant dan van een mooi design meubelstuk. Een ontwerper verteld dat zij een drie meter hoge cactus heeft van 65 jaar oud. Zij krijgt bijval van een bevriende lampen ontwerper. Hij zegt dat een plan leven brengt in het interieur. Daarnaast is het bewezen dat een plant voor meer geluk brengt bij mensen.

Plant als woontrend

Na aanleiding van de Dutch design week zijn veel ontwerpers aanwezig om inspiratie op te doen. Deze week is vaak vernieuwend en leuk. Vaak komen er eventuele samenwerkingen ter spraken en kunnen ontwerpers zien wat er op dit moment speelt. Ontwerpers gaan niet naar de design week om trends op te doen. Trends zijn leuk om te zien, maar als ontwerper is het de bedoeling om een stap verder te denken. Als ontwerper zijnde moet je scherp zijn om voor te lopen op de trends. Te zien op de design week was wel dat veel stijlen compleet worden gemixt in het interieur. Van duur tot goedkoop staat gewoon door elkaar. Zelfde geld voor iets van over de top precies naast iets heel simpels staat.

Aandacht voor woontrends

Woontrends hebben een doel. Bepaalde mensen hebben weinig tijd en maken dan geen tijd vrij om informatie te verzamelen voor het interieur. In dat geval is het handig om in bladen en online de huidige trends te kunnen bekijken. Zo kan iemand met weinig tijd toch inspiratie op doen. De vraag naar interieurdesign stijgt op het moment. Dit komt voornamelijk door de aangetrokken huizenmarkt. Er worden veel woningen verkocht en gekocht. Dit betekend dat huizen opnieuw worden ingericht. Dit zijn dus echte hoogtijd dagen voor interieur branche. Maar hou dus rekening met  de tip en neem een mooie plant in huis.