Je slaapkamer is de ruimte waar je bijna de helft van je tijd thuis doormaakt. Ontzettend belangrijk om juist in die ruimte te zorgen dat je helemaal tot rust kan komen. Voordat je je slaapkamer gaat onderwerpen aan een make over is het belangrijk om na te denken wat de stijl moet worden. Je kan kiezen voor bijvoorbeeld een romantische, praktische of gezellige aankleding. Om invulling te geven aan deze stijlen kan je gebruik maken van kleuren, materialen, verlichting en accessoires.

Kleuren

De kleuren in je slaapkamer zijn essentieel voor de uitstraling. Gebruik je veel lichte kleuren zal de kamer een ruimtelijke en serene omgeving worden. Gebruik je veel donkere tinten op de muren dan wordt het al snel een knusse slaapkamer die logischerwijs wat kleiner overkomt. Er is hierin geen goed of fout, het is vooral waar je je zelf prettig bij voelt. Gebruik je rode tinten in combinatie met zwart en wit krijg je een romantische stijl. Wil je juist een frisse ruimte kies dan voor wit in combinatie met licht groen, blauw of zelfs geel.

Materialen

Bewerkt hout sluit ontzettend goed aan bij de frisse en lichte stijl. Je kan er voor kiezen om het schilderen of juist niet. Kies je voor een knusse en donkere ruimte dan zijn juist onbewerkte materialen een goede toevoeging. Steigerhout doet het in deze setting nog steeds goed, maar ook zwaarder metaal zoals bijvoorbeeld ijzer. Gebruik sierkussens, plaids of een schapenvacht om het geheel aan te kleden.

Verlichting

De verlichting is heel belangrijk om de sfeer die je wilt creëren kracht bij te zetten. Zorg ook dat het grote licht in de slaapkamer dimbaar is en vanuit bed te bedienen. Voor een knusse slaapkamer kan je beter kiezen voor meerdere kleine lichtpunten die je onafhankelijk van elkaar aan of uit kunt zetten. In de wintermaanden werkt kerstverlichting in de slaapkamer ook heel goed om een warme sfeer te creëren.

Slaapkamer accessoires

Tot slot kan je de gekozen stijl kracht bijzetten door het toevoegen van accessoires. Kleedjes, fotolijsten, planten en kaarsjes leveren allemaal een bijdrage aan de sfeer binnen een ruimte. Zoek de juiste balans tussen de verschillende mogelijkheden en houd met kaarsen altijd de veiligheid in het oog. Een tv is natuurlijk niet echt een accessoire maar het is wel belangrijk om te zorgen dat hij bij binnenkomst van de kamer niet direct in het zicht staat. Met al deze weetjes kan je er zelf voor zorgen dat je slaapkamer de gewenste sfeer krijgt en je in een fijne ruimte naar bed gaat en weer opstaat.