Veel mensen vragen zich vaak af hoe ze energie kunnen besparen of hoe ze duurzaam kunnen leven om zo het milieu te ontzien. Het duurzaam wonen is in de afgelopen periode steeds belangrijker geworden. Hierdoor is de technologie op dat gebied steeds meer ontwikkeld. De vraag is wat is voor jouw de juiste technologie? Wil je gebruik maken van zonnepanelen? Of helpt speciaal glas beter voor isolatie. Hier kan je hopelijk de juiste informatie vinden.

Duurzaam omgaan met je energie rekening

Met een paar kleine aanpassingen kan je al gauw honderden euro’s per jaar besparen. Naast de besparing voor je portemonnee is het duurzaam en dus ook nog eens goed voor het milieu. De energie gebruik heb je dus volkomen in eigen land.

Verbruik zonder gebruik

Er zijn veel producten die energie verbruiken zonder dat het product gebruikt wordt of zelfs aan staat. Producten als wasmachines en televisies die op stand-by staan kosten veel stroom. Zorg er voor dat je zulke producten helemaal uit zet. Laat opladers niet langer in de stopcontract dan nodig. Ook dit verbruikt stroom. Daarnaast verbruiken bijvoorbeeld elektrische bedden, ventilatoren, routers en een afzuigkap stroom, ook wanneer ze niet gebruikt worden. Zorg er voor dat je zulke producten zeker s’nachts helemaal uitzet.

Verbruik koelsystemen

Zorg er voor dat koelkasten en vriezers niet langer open staan dan nodig. De systemen moeten anders veel te hard werken om weer op temperatuur te komen en dat is niet duurzaam. Om deze reden moet je eten ook eerst laten afkoelen voordat je dit in de koeling zet. Het eten verwarmd de koeling en ook dan moet de koeling weer erg hard werken.

Verwarmen van het huis

Het belangrijkste bij duurzaam wonen is het gebruik van de verwarming. Wanneer je de vermaning ’s nachts en wanneer je weg bent op 15 graden dan kan je besparing oplopen tot 80 euro per jaar. Als tweede tip is het belangrijk om tussen deuren goed te sluiten. Dit kan bij sommige huizen oplopen tot een besparing van 190 euro in het jaar.