Bijna elke volwassene zal er een keer tegenaan lopen of in ieder geval er een weekend in zijn leven aan besteden, klussen in huis. Waar je ook woont, oké misschien niet als je een fortuin hebt met een luxe villa waarbij alles perfect is, er komt een keer dat er iets stuk gaat in huis of dat je iets anders wilt in je huis en dat je zal moeten gaan ‘klussen’. Voor de ene is het al een hele opgave om een lamp te verwisselen terwijl de ander wand plaatst, plamuurt en verft. Of je nu twee linkerhanden of twee rechterhanden hebt of gewoon een linker- en een rechterhand, je zal altijd een moment tegenkomen dat er geklust moet worden in huis.

Zoals de titel al doet vermoeden zullen we in deze blog vooral kijken naar de meer ervaren klusser. En zelfs een stap verder, van klusser naar aannemer.

Een eigen bedrijf opzetten

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je eigen klusbedrijf op te zetten. Dit is wat makkelijker realiseerbaar wanneer je al een redelijk vermogen hebt of een goed bedrijfsplan om bij de bank aan te kloppen. Dit is de volgende stap van klusser naar aannemer.  Een eigen klusbedrijf opzetten vereist een flinke investering. Niet alleen moet je ontzettend veel gereedschap en een vervoer moet hebben. Daarnaast moet je ook een klantenkring op gaan bouwen, wat zeker niet van de ene op de andere dag gaat. Dit is een kwestie van een vertrouwensband kweken bij je klanten en hopen dat zij je helpen door middel van mond tot mond reclame. Misschien is het zelfs wel nodig om advertenties te plaatsen in plaatselijke kranten, wat ook flink wat geld kan kosten. Maar de uitdaging is heel erg mooi.

Klus vacatures

Is dit nou helemaal niet de stap die je wilt maken, omdat je geen ambitie hebt naar een eigen bedrijf, dan kan je altijd op zoek gaan naar klus vacatures. Waarom zou je jouw talenten niet benutten? Bovendien is klussen een super breed begrip en is in feite de enige vereiste dat je goed met je handen kan werken. Als dat zo is, dan is er een breed scala aan klus of bouw vacatures. Daar zit hoe dan ook wel een vacature bij die bij jou past. Want klussen kan zijn, het repareren van smartphones tot het bouwen van schuren.

Waar het in deze blog vooral om gaat is dat talent niet onbenut blijft. Ben jij nou een geboren ondernemer of zit jouw talent juist in de bouw. Wanneer iemand handig is met zijn handen, dan moet hij of zij vooral met zijn handen gaan werken. Zelfs al voelt het als een sprong in het diepe omdat je dan moet wisselen van baan of uit je comfortzone moet treden. Als je er gelukkig van wordt, dan zal je er zeker geen spijt van krijgen.