Terugverdientijd zonnepanelen

De te verwachten terugverdientijd van zonnepanelen is misschien wel de belangrijkste doorslaggevende factor voordat u daadwerkelijk overgaat tot het kopen van zonnepanelen. De terugverdientijd is afhankelijk van veel factoren.

Uiteraard is de aanschafprijs van uw zonnepaneel installatie daarbij van belang: gaat u uit van uw panelen in- of exclusief installatie? Hoe is uw dak gesitueerd, hoeveel panelen passen er op uw dak, wat is de hellingshoek etc. Ook de prijs die u nu per kWh betaalt aan uw energieleverancier en hoeveel u per jaar verbruikt zijn hierbij van groot belang.

De opbrengst is natuurlijk nooit exact te voorspellen maar de zonnepanelen calculator geeft wel een goede indicatie. Vanzelfsprekend is een ‘op maat’ advies te prefereren, vooral als er zich op uw dak speciale omstandigheden voordoen. U kunt hierbij denken aan (gedeeltelijke) schaduw van een boom, schoorsteen en/of dakkapel, een afwijkende dakhelling, een oost-west orientatie etc. Voor dit soort situaties bestaan goede oplossingen. Deze kunt u het best bespreken met een zonnepanelen-bedrijf.

Terugverdientijd zonnepanelen calculator

Over het algemeen kunnen we stellen dat de terugverdientijd van zonnepanelen zo tussen de zeven en negen jaar is afhankelijk van de situatie ter plaatse en oriëntatie van de zonnepanelen. Als u ervoor kiest om de installatie zelf te doen zit u vaak rond de 7 jaar terugverdientijd en anders zal het rond de acht/negen zijn.

BTW teruggeven voor particulieren

Het is nu voor particulieren ook mogelijk om de BTW, die u heeft betaald voor de aanschaf en installatie van uw PV-systeem, onder bepaalde voorwaarden, terug te vragen.

Hoe zit het met de subsidies?

Op de zonne-energiesystemen worden steeds minder vaak subsidies gegeven. Dit komt mede doordat de prijzen de afgelopen jaren spectaculair zijn gedaald. Het grote voordeel is dat de terugverdientijd/ rendement nu ook zonder subsidie enorm gunstig is.

Zonnepanelen vergelijken

Voordat u zonnepanelen gaat kopen, is het verstandig om eerst te vergelijken. Maar via website kunt u het beste zonnepanelen vergelijken ?  Er zijn verschillende platforms waarop u dit kan doen. Een voorbeeld is 123zonnepanelenvergelijken.nl. Via deze website kunt u gemakkelijk meerdere offertes aanvragen. Dit is geheel gratis en vrijblijvend.