Bij vrijwel iedere verbouwing is het wel eens nodig om werkt te verrichten aan het elektriciteitsnetwerk. Neem bijvoorbeeld het aanleggen van nieuwe groepen, bedraden van een audiosysteem, verplaatsen van lichtaansluitingen of het installeren van huishoudelijke apparaten.

Het is altijd riskant om zelf aan de slag te gaan met elektriciteit, daarom adviseren wij dan ook altijd om te kiezen voor een ervaren en professionele elektricien. Wij snappen dat er vaak rekening gehouden moet worden met een bepaald budget voor de verbouwing. En besparen op kosten is altijd fijn, daarom geven wij hier enkele tips om geld te besparen bij het inhuren van een elektricien.

Kies voor een elektricien uit de buurt

Je kan natuurlijk een elektricien vanuit de andere kant van Nederland kan komen, maar dit kost je extra voorrijkosten die bovenop het uurtarief komen. Bespaar dus geld door te kiezen voor een lokale elektricien die niet ver hoeft te rijden. Ook is het handig als er eventueel problemen voordoen, dan is er binnen enkele minuten hulp.

Vergelijk uurtarieven

Vrijwel alle elektriciens werken op basis van een uurtarief voor de diensten die zij leveren, dit maakt het gemakkelijk om alle elektriciens met elkaar te vergelijken. Je zult versteld staan welke verschillen je in uurtarief tegenkomt. Ook is het belangrijk om een offerte te vragen voor de materiaalkosten, sommige elektriciens maken juist hierop de winst.

Let op de kwaliteit

Het is belangrijk om tijdens het vergelijken de kwaliteit niet uit het oog te verliezen. Elektriciteitswerken is verantwoordelijk werk waar je natuurlijk het liefst een ervaren en professionele elektricien voor wilt hebben. Let dus altijd op de kwaliteit, betaal liever iets meer voor een hogere kwaltieit.