Ben je van plan om te verbouwen? Het is lastig om de geschikte aannemer te vinden. Online zijn er heel veel aannemers te vinden, maar welke pas nou het beste bij jou?

Wanneer je een verbouwing wil moet je een aantal dingen goed afvragen. Begin eerst in je omgeving te vragen of iemand goede ervaringen heeft met een bouwbedrijf. Vraag daarnaast meerdere offertes aan en vergelijk de inhoud en bespreek deze.

Websites voor aannemers

Voor de kleinere klusjes is het handig om gebruik te maken van websites als Werkspot en De Vakklusser. Op deze websites kan de consument goede ZZP’ers vinden voor de kleine klussen. Voor de grote verbouwingen wordt geadviseerd om gebruik te maken van een aannemer. De aannemers weten wat zij doen en zorgen voor een goede werkbare omgeving. Veiligheid is bijvoorbeeld erg belangrijk bij het plaatsen van een dakkapel. De consument is tenslotte ook verantwoordelijk voor de veiligheid van de werknemers.

Overleg met de aannemer

Wanneer je een keuze hebt gemaakt welke aannemer de klus gaat doen is het belangrijk om goed te communiceren. Zorg er voor dat je afspraken hebt gemaakt van voorbereiding tot en met  afhandeling van de verbouwing. Volgens kenners is het niet na komen van afspraken de meest voorkomende tekortkoming tijdens een verbouwing. Dit valt en staat met een goede communicatie tussen de opdrachtnemer en opdrachtgever. Zonder communicatie kan de aannemer denken dat hij goed bezig is, maar het eindresultaat is niet wat de opdrachtgever wou.

Advies is bij een grote verbouwing een wekelijks overleg in te plannen. Zorg er voor dat je wekelijks contact hebt en laat je informeren bij tegenvallers.

Advies

Controleer of het aannemersbedrijf is aangesloten bij BouwGarant. Dit bedrijf geef je op deze manier garantie dat je verbouwing ten aller tijden word afgerond. Het kan natuurlijk dat de aannemer plotseling ziek wordt of failliet gaat.